Sergei Sharapov

R&D manager at SEAC AB

It has truly been a pleasure working with Ann-Sofie Togner and take part in the training course "life and career management". I would like to highlight Ann-Sofies enthusiastic approach and high level of training organisation. She were able to explain why my lifesituation did bother me, using simple and easy examples. Situations which did scare me at the beginning of the training suddenly became simple, clear and nonfrightening during the progress. It was a great pleasure and I went to Ann-Sofie with a big smile on my face every time ready to improve myself. I felt a great support from Ann-Sofie, she was always willing to help.

Thank you very much Ann-Sofie for a great training course! I am now going to realize all my new knowledge you gave me in practice!   

Emma Frid

Arbetsledare/Trågare Finax AB

Med sitt genuina engagemang har Ann- Sofie hjälpt mig att förbättra mina karriärmöjligheter genom vägledning och kunskap.

Hon har hjälpt mig att inventera i mig själv och få fram vilka värderingar, kompetenser, intressen och drivkrafter jag har.

Och på så sätt blev de lättare för mig att se vad som är viktigt för mig och vad som gör att jag ska trivas i mitt arbete.

Hon är en mycket trevlig och kompetent coach med mycket kunskap och erfarenheter som jag varmt kan rekommender

Patrik Karlsson

Efter gymnasieutbildning och 28 år inom industrin så var det dags att göra något annat, frågan var bara vad? Vad finns det för jobb som skulle kunna passa mig och mina intressen och dessutom kanske passa in i mitt egna företag var min fråga?

Det jag ville göra var något helt nytt, med det menar jag inget industrijobb utan ett jobb som ger nya kunskaper och nya spännande utmaningar.

Med hjälp av många intressanta och bra samtal med Ann-Sofie fick jag grepp om min kunskapsbank och livssyn samt mina egna intressen, fördommar och värdegrunder. Detta gav mig en fantastisk vägledning vad det egentligen är jag vill ha ut av mitt kommande jobb.

Personligen kan jag säga att mina positiva samtal med Ann-Sofie hjälpte mig att hitta en ny framtidsväg som ser mycket positiv ut. För min del så blev det studier för att skola om mig till en helt ny bransch och nya möjligheter.

Nu är det bara upp till mig att inse att inga hinder är oöverstigliga!

Ganna Zernova

PhD in Biology, human and animal Physiology

Jag är en forskare från Sovjetunionen som gått arbetslös nästan två år när jag träffade Ann-Sofie. Jag hade nästan givit upp hoppet om att hitta ett lämpligt arbete i Kalmar län. Det var mycket deprimerande.... Med hjälp av Ann-Sofie fick jag skärskåda mig själv på djupet och ta fram mina viktigaste egenskaper. Detta gav mig energi att att äntligen ta nästa steg i livet. Jag fick mängder med praktiska råd om det svenska samhället och möjliga arbetsgivare i Kalmar län. Ann-Sofie har ett av de bredaste kontaktnäten i länet. Hon hjälpte mig att förbereda ett kort CV att använda i icke akademiska situationer och att starta en validiering av mina gamla diplom.

Redan vid vårt första möte kände jag värme och förståelse för min situation från Ann-Sofie. Hon har en stor talang vad gäller att få människor att känna sig trygga och uppskattade precis som de är. Mellan fikastunderna skapade vi två handlingsplaner som passade in i min dåvarande situation och än så länge fungerar de mycket bra. Jag ser fram att nå mina nya mål i liv och arbete och att få dela glädjen när så sker med Ann-Sofie, min coach och en fin människa.

Stort tack Ann-Sofie!

Ganna Z.


Charlotta Rasmusson

Kanslichef Mörbylånga kommun 

Redan som liten var mitt motto: Kan själv, att veta vad jag vill har alltid funnits med som min styrka genom livet. Men även om man vet vad man vill, behöver man ibland hjälp med vart och hur genom att ifrågasätta, fundera, vända och vrida för att sedan konkretisera, välja och inte minst välja bort för att få ner tankarna i en ny plan. Och det är här som Ann-Sofie kommer in, med sina frågor, annorlunda synsätt, breda bakgrund och fantastiska personlighet. Ann-Sofie är en underbar person och hon blev ett stort stöd på min väg vidare från ett läge till ett annat. Dessutom är Ann-Sofie väldigt flexibel och hon kunde komprimera mitt upplägg så att vi kom igenom ovanligt snabbt.

Mitt tips till dig som läser är att ta ett möte med Ann-Sofie, du har inget att förlora - du kan bara vinna. Lycka till!